Feliksa Kanica 12
11000 Beograd

011 346 19 31
063 444 764
bgplast.doo@gmail.com

Preporučene temperature

Preporučene unutrašnje temperature u vozilima za transport sveže robe i namirnica

Tokom utovara, proverite unutrašnju temperaturu robe koju treba transportovati.

Zamrznuti proizvodi:
- -25°C led i sladoled
- -18°C duboko smrznuta hrana
- -18°C organi za presađivanje
- -18°C riblji proizvodi
- -14°C buter i jestive masti, uključujući i pavlaku za pravljenje butera
- -12°C proizvodi od jaja, iznutrice, zečetina, živina i divljač
- -10°C meso

Ohlađeni proizvodi:
- +2°C sveža riba (u ledu), ljuskari (ne živi)
- +3°C kuvana jela i pripremljena hrana, krem, kolači (poslastice), sveži kolači, Slatki obroci i proizvodi od jaja
- +3°C meso i kuvana mesa, upakovana za upotrebu – prerađena
- +3°C iznutrica
- +3°C živina, zečetina i divljač
- +4°C nesterilisano, neobrano i nepasterizovano ili fermentisano mleko, sveži krem,

Kravlji, mrvljeni sir i druge vrste sireva
- +6°C mleko za industrijsku obradu
- +6°C kuvana mesa, usoljena mesa, dimljena, sušena ili sterilisana
- +6°C rashlađena jaja u svojoj ljušturi
- +6°C buter, mekani ili plavi sirevi
- +7°C meso

Bez predhodnog hlađenja:
- +4/6°C sveže voće i povrće
- +4/6°C cveće
- +7/8°C lukovice (za rasad)
- +10°C nestabilne životinjske masti i buter
- +10°C presovani ili kuvani sirevi

Navedene informacije date su samo radi sagledavanja namene, odnosto mogućnosti korišćenja rashladnih jedinica.